WAT WE DOEN


Wie kent al die vastgoedtermen niet: BAR, originating deals, structuring transactions, returns analysis, investment thesis, asset management… Wat zeggen wij? Het realiseren van succesvolle vastgoedprojecten draait om slechts drie cruciale inschattingen: wat wil de markt nu en straks, hoe is het goed te realiseren en optimaal te financieren. Niets meer en niets minder. Realiseer op efficiënte wijze een gebouw dat voldoet aan de vraag van de toekomstige bewoners zodat ze een marktconforme prijs willen betalen. Belangrijk? Ja, anders verlies je (veel) geld. Makkelijk? Nee. 

Onze kracht is dat we projecten integraal kunnen overzien. Van concept tot realisatie. Van ontwerp tot financiële haalbaarheid. We hebben veel gewerkt met (institutionele) vastgoedbeleggers en weten als geen ander hoe zij rekenen en wat voor hen de waarde bepaalt van een gebouw.  We hebben veel gewerkt met architecten en snappen heel goed dat in hun enthousiasme voor dat ene, mooie ontwerp een business case soms even naar de achtergrond verdwijnt. We hebben veel gewerkt met bouwers en begrijpen dat soms lagere investeringen nu leiden tot hogere kosten tijdens de gehele levensduur. Maar wij zijn de partij die de verschillende specialismen kunnen verbinden om het geheel meer dan de som der delen te laten zijn.


 

Conceptontwikkeling

Wat kan ik hier het beste realiseren?

Herontwikkeling van een industrieel complex in een woongebouw met behoud van de industriële kenmerken. Combinaties van wonen en werken in één gebouw of van wonen en leisure. Herontwikkeling van gebouwen of gebieden rondom een thema (bijvoorbeeld  food of high-tech). Wonen met services en faciliteiten. Studentenhotels. Nieuwe flexibele kantoorruimtes waarbinnen bedrijven kunnen doorgroeien. Allemaal voorbeelden van conceptmatig vastgoed. Toch staat conceptmatig vastgoed nog in de kinderschoenen. Ook al doet menige brochure van een woonwijk of kantoor anders vermoeden... 

Concepten die voortbouwen op de bestaande sterktes van een gebouw of gebied. Op basis van die sterktes en een visie ontstaat die ene brainwave die resulteert in die alles overstijgende leidende gedachte. Deze leidende gedachte vormt de basis voor het concept dat de sterktes verbindt, dat richting geeft aan de verdere invulling en dat uiteindelijk terug te vinden is in het DNA van het herontwikkelde gebouw. Hierdoor is het gebouw van een specifiek label te voorzien en op een unieke manier in de markt te positioneren. Het is inspirerend. Gericht op doelgroepen die hier een extra waarde aan toekennen. Dat noemen wij vastgoed creativiteit (real estate creativity). Analytisch vermogen, creativiteit, conceptmatig denken en verbinden met de realiteit. Dat brengen wij mee. Heel vaak zien wij die ene leidende gedachte die tot succes leidt. Soms niet en dan zullen we dat ook aangeven. 


Haalbaarheidsonderzoeken

Word mijn plan een succes?

Indien visie en concept helder zijn en de programmering in grote lijnen vorm is gegeven, kan er getoetst gaan worden of het beoogde produkt ook daadwerkelijk aansluit bij de vraag in de markt, nu en in de toekomst. We doen een grondige inventarisatie van de markt, ontwikkelen heldere produkt/markt-combinaties, bekijken wat de beste programmering is en maken een gedegen, integrale financiële modellering voor de gehele levensduur. Goede en minder goede scenario’s worden vergeleken en consequenties van keuzes worden inzichtelijk gemaakt. Hierna bent u in staat om goede afwegingen te maken en de juiste beslissingen te nemen.

Is er nu voldoende vraag naar dit type vastgoed op die locatie? Wat zijn de trends bij de beoogde doelgroep van huurders of kopers? Hoe bereik ik de doelgroep? Welke prijzen zijn marktconform? Wat is alternatieve aanwendbaarheid? Met welke investering moet ik rekening houden? Welk rendement kan ik behalen? Welke kasstromen kent het project? Hoe kan ik mijn financiering het beste structureren?  Welke grote belegger is voor mijn project de beste koper? Allemaal voorbeelden van vragen die we kunnen helpen beantwoorden.


Samen ontwikkelen

We put our money where our mouth is 

Als we een concept ontwikkelen, dan geloven we daar in. Als ons haalbaarheidsonderzoek laat zien dat het een succesvol project kan zijn, dan staan we daar 100% achter. We willen dan ook graag risicodragend meedoen, mocht u dat op prijs stellen. We kunnen als co-investeerder kapitaal inbrengen en gezamenlijk de realisatie oppakken. Ook zijn we inzetbaar als gedelegeerd ontwikkelaar waarbij we de beloning geheel of gedeeltelijk laten afhangen van het succes van het project. In ons hart zijn we ondernemers die graag hun ideeën delen en realiseren. En geen rapportjes schrijvende adviseurs.

Neem contact op

Robert Kreeft

Directeur

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Vul uw gegevens hieronder in en er wordt zo snel mogelijk contact met u opgenomen.

Social media

Volg ons op de verschillende sociale media (Facebook, Twitter en LinkedIn) en blijf op de hoogte van nieuwe projecten, alle ontwikkelingen en nieuws.

Over ons

Lobstar Real Estate
Populierenlaan 25
5298TD Liempde
Noord-Brabant
Nederland

KvK: 58836241
BTW: 817619471B01

© 2016 Lobstar Ventures BV